Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Spoedcursus(sen)

Niets doen in deze Corona - crisis tijd is géén optie, in ieder geval niet voor de Zorg & Werk Academy te Ede.
Daarom bieden wij vanuit onze kennis, kunde en expertise op het gebied van erkende en verkorte zorgopleidingen, per direct onze hulp aan. Dit doen wij door twee eendaagse spoedcursussen aan te bieden voor herintreders, zij-instromers en alle andere 'extra handen' die van betekenis willen zijn in de strijd tegen Corona. In iedere organisatie zijn de taken en functies anders ingevuld en daarom zijn onze cursussen zo opgezet dat het geleerde in alle voorkomende settingen in de praktijk gebracht kan worden. Met ons aanbod zorgen wij ervoor dat in de scholingsvraag van de massaal toegestroomde 'extra handen' voorzien zijn van relevante basiskennis. Hierdoor zorgen wij ervoor dat zorgorganisaties mensen kunnen inzetten die weten wat ze moeten doen. Vaste zorgverleners worden hierdoor ontlast in deze hectische periode en kunnen zich inzetten voor de complexe(re) zorgvragers. 

Bij de cursus 'werken in de zorg' leren wij de cursist de meest voorkomende handelingen bij het verlenen van 'laag complexe zorg' aan. Denk hierbij bv. aan het wassen en verzorgen van mensen, persoonlijke verzorging, het aantrekken van steunkousen en het samenwerken met de overige zorgverleners. Natuurlijk is ook kort aandacht voor het ziektebeeld Corona, wat de cursist hiervan kan verwachten en hoe de persoonlijke beschermingsmiddelen correct gebruikt worden. Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen die in het dagelijks leven een andere functie uitvoer(d)en en nu beschikbaar zijn voor ondersteunende werkzaamheden in de zorg.  

De cursus 'medicatie uitreiken en toedienen' is een aanvullende cursus die uitstekend geschikt is voor mensen die al ervaring hebben met het werken in de zorg of die graag hun kennis opgefrist willen hebben over dit onderwerp. Tijdens deze cursus behandelen wij de veilige principes van het werken in de medicatieketen, de juiste manier van het toedienen van medicijnen en wat er moet gebeuren als er onverhoopt een fout gemaakt is. Tijdens deze cursus behandelen wij de 'eenvoudigere' medicatie uitvoering zoals bv. medicatieverstrekking uit de baxter. Deze cursus is geschikt voor mensen die 'eenvoudige' medicatie uit (gaan) delen en al enige zorgervaring hebben. 


Vorm:
Om in een zo kort mogelijk tijdsbestek maximaal rendement te kunnen behalen bestaat de cursus uit zowel een online als praktijkgedeelte. Alle benodigde theorie zal online behandelt worden in de vorm van een webinar waarbij er veel interactie is en de gelegenheid tot het stellen van vragen. Na een actieve deelname aan de webinar krijgt de cursist toegang tot het praktijkgedeelte. Daar is de mogelijkheid om vragen te stellen, vaardigheden te oefenen en deze aansluitend door een docent te laten examineren op basis van een gevalideerd examen. Het praktijkgedeelte zal in kleine groepjes en volgens schema plaatsvinden waarbij de adviezen van het RIVM als uitganspunt dienen. 

Erkend:
De Zorg & Werk Academy is een opleidingsinstituut dat erkend mbo-onderwijs aanbiedt, gebaseerd op landelijk vastgestelde kwalificatiedossiers. De inhoud van de spoedcursus 'werken in de zorg' komt overeen met het keuzedeel K0745 en van de cursus 'medicatie uitreiken en toedienen' met het keuzedeel K0905. Aan de cursussen kunnen we daardoor een gevalideerd examen verbinden dat is vastgesteld door onze examencommissie. De cursist ontvangt bij succesvolle afronding van het examen een certificaat waarop de examencommissie van de Zorg & Werk Academy mee tekent. Géén examen doen en alleen een bewijs van deelname ontvangen zonder handtekening van de examencommissie? Dat kan ook.

Data:
Voor zowel het volgen van de theorie als de afname van de toetsing kan de cursist een moment kiezen dat voor hem of haar past. Dat is mogelijk op de hieronder aangegeven tijden en locatie. 

Spoedcursus 'werken in de zorg'

Data volgt
Data volgt

Spoedcursus 'medicatie uitreiken en toedienen'

Data volgt
Data volgt


Kosten:
Voor een bedrag van € 79,- ontvangt de cursist zowel het theorie als een praktijkgedeelte van de gekozen cursus en een bewijs van deelname. Voor een bedrag van € 119,- ontvangt de cursist zowel het theorie als praktijkgedeelte van de gekozen cursus, examenmogelijkheid inclusief herkansing en een certificaat. Er is geen sprake van BTW. Voor zorgorganisaties die deelnemen aan sectorplanplus bestaat er de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor deze spoedcursus(sen).

Aanmelding en vragen:
Aanmelden voor deze cursus(sen) doe je simpel, veilig en snel via deze link.
Zijn er nog vragen? neem dan contact met ons op via 0318 - 693106 of academy@zorgenwerk.nl 

Zorg & Werk Academy

0318 693 106
academy@zorgenwerk.nl

Adres

Galvanistraat 1
6716 AE, Ede

KvK: 69168695

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren