Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

mbo - verpleegkundige

Als mbo-verpleegkundige werk je in de zorg en welzijnssector met een verscheidenheid aan zorgvragers en situaties. Je kan werkzaam zijn binnen alle branches van de verpleging en verzorging: ziekenhuis (ZH), verpleeghuizen en thuiszorg (VT), geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en de gehandicaptenzorg (GHZ). Je stelt de zorgvrager en diens vraag centraal en bent in staat vanuit de regie van de zorgvrager professioneel te handelen. Als mbo-verpleegkundige zorg je voor de benodigde zorg en ondersteuning in situaties waarin de zorgvrager professionele zorg nodig heeft en/of geen eigen regie meer kan voeren. De zorg en ondersteuning is gericht op de wensen van de zorgvrager waarbij preventie, herstel, behoud en het bevorderen van gezondheid en ontwikkeling centraal staat. Je werkzaamheden als mbo-verpleegkundige variëren van het stellen van de verpleegkundige diagnose en opstellen van het individuele plan van de zorgvrager tot het uitvoeren van interventies, organiseren en coördineren van de zorgverlening en het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen.

Inhoudelijke informatie mbo-verpleegkundige (crebonummer 25655)

Zorg geven doe je met hoofd, hart en handen en dat houdt in dat de opleiding mbo- verpleegkundige van de Zorg & Werk Academy naast praktijkvorming en de theoretische kennisbasis ook aandacht besteden aan het 'hart voor de zorg'. Met een erkend diploma van de Zorg & Werk Academy voeg jij een professionele waarde toe aan jouw carrière!

Deelname:
De opleiding Verpleegkundige (mbo-4) kun je in 24 maanden doorlopen wanneer je in het bezit bent van een diploma Verzorgende IG (mbo-3). Ben je niet in het bezit van dit diploma, dan duurt de opleiding 36 maanden.

Vorm:
Gedurende de opleiding heb je wekelijks op een vaste dag les en daarnaast werk je gemiddeld 20 uur per week in de praktijk. Daarnaast mag je rekenen op 6 uur per week aan zelfstudie en voorbereidingstijd waardoor je uit kan gaan van een studiebelasting van gemiddeld 32 uur per week. Je kan deze opleiding volgen via de BBL of 3e leerwegvariant.

In de opleiding MBO verpleegkundige krijg je theorie aangeboden gecombineerd met praktijklessen in ons skills lab waarbij wij de praktijk zo goed als mogelijk simuleren. Je zal bijvoorbeeld leren een zorgplan op te stellen volgens bepaalde methodieken of leren iemand zuurstof toe te dienen. Ook leren we je om te gaan met handelen in crisissituaties en hoe je een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van zorg.

De lesstof is divers en uiteenlopend waarbij wij jouw persoonlijke ontwikkeling niet uit het oog verliezen. Wij begrijpen als geen ander wat het is om te werken in deze dynamische sector en onze docenten komen uit de praktijk en herkennen de praktijkvoorbeelden die jij tegenkomt. Daarnaast jouw dagelijkse casuïstiek de leidraad voor de lessen waardoor we de koppeling tussen theorie en praktijk maken en het leerrendement vergroten. Uiteraard bieden wij je ook de keuzedelen aan en examineren wij je voor de generieke vakken Nederlands, Rekenen, Engels en Loopbaan en Burgerschap.

Een vaste groepsdocent is naast docent ook het aanspreekpunt voor jou tijdens de opleiding. Aan deze docent kun je al je vragen stellen of hulp bij de studievoortgang. Naast de groepsdocent verzorgen andere vakdocenten, instructeurs en trainers het onderwijs zodat aansluiting met de praktijk geborgd is. Je voortgang in de praktijk zal gevolgd worden door de BPV coördinator van de Zorg & Werk Academy.

Praktijk:
Praktijkexaminering zorgt ervoor dat je in een veilige en voor jou bekende omgeving laat zien welke deskundigheid je bezit. Een praktijkplaats is geschikt als deze erkend is door de S-BB en terug te vinden is op www.stagemarkt.nl

Je mag gedurende deze opleiding zowel betaald als onbetaald de werkzaamheden verrichten als er maar sprake is begeleiding en toezicht op het leerproces.

 

Inhoud:
Tijdens de opleiding werk je aan deze werkprocessen en competenties en zal hier dan ook op worden geëxamineerd in de praktijk.

·         Bieden van zorg en ondersteuning

·         Onderkent de gezondheidstoestand op somatisch en psychosociaal gebied (Gezondheidsbevorderaar)

·         Adviseert en instrueert over preventie (Gezondheidsbevorderaar)

·         Draagt mede zorg voor het individuele plan van de zorgvrager (Zorgverlener)

·         Voert zorg-/begeleidingsactiviteiten uit (Zorgverlener)

·         Voert verpleegtechnische handelingen uit (Zorgverlener)

·         Communiceert met de zorgvrager en het sociale netwerk (Communicator)

·         Stemt de zorgverlening af met de zorgvrager en betrokkenen (Organisator)

·         Reageert op onvoorziene en crisissituaties (Organisator)

·         Werken aan organisatie- en professie gebonden taken

·         Zorgt voor professionele ontwikkeling (Reflectieve EBP professional)

·         Werkt samen met andere beroepsgroepen in de keten (Samenwerkingspartner)

·         Draagt bij aan goede kwaliteit van zorg (Professional en kwaliteitsbevorderaar)

 

Kenmerken voor de opleiding mbo-verpleegkundige bij de Zorg & Werk Academy zijn:

·         Erkende kwalitatief hoogwaardig opleiding

·         Een onderwijsperiode van 24 of 36 maanden

·         Een wettelijk en landelijk erkend diploma mbo- verpleegkundige (crebonummer 25655) als je voldoet aan                de gestelde eisen

·         Een vaste groepsdocent en betrokken onderwijsteam

·         Maximaal 16 medestudenten in je lesgroep

·         De mogelijkheid om door te stromen naar het hbo

·         De mogelijkheid om op meerdere momenten per jaar te starten

 

Locatie:
De theorie en de praktijklessen vinden plaats in op onze locatie aan de Galvanistraat 1 in Ede, centraal gelegen in Nederland. Onze locatie biedt gratis parkeerplaatsen en is binnen 10 minuten bereikbaar vanaf de snelwegen A12 en A30.

 

Kosten:
Voor informatie over de leskosten kunt u contact opnemen met Gerwin Vons via telefoonnummer 0318-693 106 of via academy@zorgenwerk.nl

Neem contact op

Zorg & Werk Academy

0318 693 106
academy@zorgenwerk.nl

Adres

Galvanistraat 1
6716 AE, Ede

KvK: 69168695

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren