Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Helpende Zorg en Welzijn


Tijdens de opleiding Helpende Zorg & Welzijn leer je hoe je cliënten en het zorgproces optimaal kan ondersteunen.

De persoonlijke verzorging - zoals het helpen met wassen, eten en aankleden – is een belangrijk onderdeel. Ook leer je veranderingen in de (gezondheids)situatie van de cliënt te signaleren en de zelfredzaamheid te stimuleren.

Start opleidingen

De opleiding Helpende (MBO-2) duurt gemiddeld 8 maanden en kent meerdere startmomenten per jaar. Er is wekelijks les op een vaste dag volgens een terugkerend patroon waarbij gebruik gemaakt wordt van een duidelijke studiewijzer. Op deze manier is het voor de student inzichtelijk welke onderwerpen op welke lesdag behandelt zullen (gaan) worden en hoe men zich hierop kan voorbereiden.

Een vaste groepsdocent is naast docent ook het aanspreekpunt voor de student voor het stellen van vragen of het bespreken van de studievoortgang. Naast de groepsdocent verzorgen andere vakdocenten, instructeurs en trainers het onderwijs zodat aansluiting met de praktijk geborgd is.

Naast het theoretisch onderwijs ben je als de student gemiddeld ongeveer 16 tot 20 uur per week actief in het (toekomstig) werkveld. Dit kan zijn door middel van het lopen van stage of het reeds werkzaam zijn via een werken-leren constructie. Uiteraard ontvangt je ook de noodzakelijke begeleiding op ‘de werkvloer’, directe werkbegeleiding door de collega’s op de werkplek en begeleiding vanuit de Zorg & Werk Academy B.V. door de BPV coördinator en/of de groepsdocent.

Kenmerken voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn zijn:

  • Crebo 25498 inclusief het mbo certificaat Helpende Plus K1296.
  • Erkende opleiding met diploma
  • Duur: 32 lesweken
  • Totaal aantal begeleide stage uren: 500 uur
  • Inclusief ADL en til & transfer technieken
  • Kiezen uit keuzedelen zoals oa. Zorg en Technologie en ondernemend gedrag
  • Klassen met maximaal 16 deelnemers
  • Mogelijkheid om door te stromen naar opleiding Verzorgende IG (MBO-3)
  • Meerdere startmomenten per jaar

Meer weten of je inschrijven?

Neem contact op

Zorg & Werk Academy

0318 693 106
academy@zorgenwerk.nl

Adres

Galvanistraat 1
6716 AE, Ede

KvK: 69168695

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren