Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

BBL opleiding - Doktersassistent

Bij de Zorg & Werk Academy B.V. kun je naast zorg- en welzijnsopleidingen ook de erkende mbo 4 opleiding tot doktersassistent volgen. Deze crebo erkende opleiding bieden wij aan in de blended learning variant. Hierdoor stellen we je in staat om zelfstandig met de theorie aan de slag te gaan door middel van interactief online leren in een moderne leeromgeving. Dit vullen we aan met 10 interessante expertlessen per jaar op onze locatie in Ede. Tijdens deze verplichte expertlessen ontmoet je collega studenten en krijg je onderwijs van vakinhoudelijk onderlegde docenten. Jij beslist dus zelf in welk tempo je het theoretisch gedeelte van de opleiding doorloopt. Echter is de ervaring dat je gemiddeld 1,5 jaar bezig bent. 

Ben je geïnteresseerd in een dynamische en zinvolle carrière in de gezondheidszorg? Dan is de opleiding tot doktersassistent wellicht de juiste keuze voor jou. Op deze pagina delen we graag meer informatie over de inhoud van de opleiding en wat je kunt verwachten.

Wat doet een doktersassistent?
Als doktersassistent ben je een onmisbare schakel binnen de medische wereld. Je ondersteunt artsen en verpleegkundigen in hun dagelijkse werkzaamheden, waardoor zij zich kunnen concentreren op het bieden van optimale zorg aan patiënten. Je bent het eerste aanspreekpunt voor patiënten, zowel aan de telefoon als aan de balie. Daarnaast voer je medische handelingen uit, zoals het meten van de bloeddruk, het afnemen van bloedmonsters en het verzorgen van wonden.

Inhoud van de opleiding
De opleiding tot doktersassistent is een veelzijdig programma dat zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden omvat. Enkele belangrijke onderwerpen die aan bod komen, zijn:

1. Medische basiskennis: Je leert over anatomie, fysiologie en pathologie, waardoor je een solide begrip krijgt van het menselijk lichaam en verschillende ziektebeelden.

2. Communicatieve vaardigheden: Als doktersassistent communiceer je dagelijks met patiënten. Je leert effectief en empathisch omgaan met diverse situaties, waarbij respect voor de privacy van de patiënt centraal staat.

3. Medische handelingen: Praktische vaardigheden zoals het meten van vitale functies, het uitvoeren van laboratoriumtesten en het assisteren bij medische ingrepen worden uitgebreid behandeld.

4. Administratieve taken: Het bijhouden van patiëntendossiers, het plannen van afspraken en het verwerken van medische gegevens zijn essentiële aspecten van het werk van een doktersassistent.

5. Wet- en regelgeving in de gezondheidszorg: Je krijgt inzicht in de juridische en ethische aspecten van het werken in de gezondheidszorg, waaronder de privacywetgeving en de omgang met medische gegevens.

Je doorloopt gedurende gehele opleiding 8 modules waardoor je leert over - en werkt aan - alle benodigde kennis en vaardigheden om te kunnen werken als doktersassistent. Uiteraard krijg je tijdens de opleiding ook te maken met generieke examens voor de examendelen Nederlands, Engels, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap en de keuzedelen. Hierin voorzien wij uiteraard ook in de benodigde theorie in dezelfde leeromgeving.

Praktijkgerichte aanpak
Bij deze opleiding leggen we sterk de nadruk op praktijkervaring. Tijdens je werkzaamheden in huisartsenpraktijken, ziekenhuizen of andere zorginstellingen krijg je de kans om je vaardigheden in de praktijk toe te passen en waardevolle ervaring op te doen.  Je kan deze ervaringen op doen met zowel een stage- als werkplek. Gedurende de periode in de praktijk ontvang je begeleiding van een BPV coordinator van de Zorg & Werk Academy en een begeleider op de leer-werkplek. Deze driehoek van mensen staat gedurende het gehele leerproces naast je om het beste leerrendement te behalen. 

Start jouw carrière als doktersassistent
Als afgestudeerde doktersassistent ben je klaar om in verschillende medische settings te werken. Je kunt een ondersteunende rol spelen bij diverse medische disciplines en een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheidszorg.

Startmomenten en kosten:
Je kan iedere maand starten met deze opleiding nadat je de intakeprocedure doorlopen hebt, jij beslist dus zelf wanneer je start. De opleiding kost voor het 1e jaar €4400,- en daarna €900,- per kwartaal en is een all-in bedrag, er is geen sprake van BTW. Wanneer een werkgever de opleidingskosten voor diens rekening neemt kan die rekenen op verschillende subsidies. 

Ben je klaar om deze boeiende reis te beginnen? Ontdek meer over onze opleiding en schrijf je in! Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in de wereld van de doktersassistenten!

NEem contact oP   Direct aanmelden

Zorg & Werk Academy

0318 693 106
academy@zorgenwerk.nl

Adres

Galvanistraat 1
6716 AE, Ede

KvK: 69168695

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren