Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Dementie veroorzaakt schade aan de hersenen. Hierdoor kan iemand simpele dagelijkse taken minder goed of niet meer uitvoeren. In het begin zal er bijvoorbeeld moeite zijn met het juist innemen van medicijnen, of het betalen van rekeningen. Later zullen ook taken als koken en aankleden steeds meer moeite gaan kosten. Dementie is helaas nog niet te genezen. Er zijn wel mogelijkheden tot behandeling, maar deze richten zich vooral op het verminderen van symptomen en het behoud van de kwaliteit van leven. Uit een toekomstverkenning van het RIVM voor 2040 komt naar voren dat er over twintig jaar 330.400 mensen aan dementie lijden. Grote kans dat jij hier privé of in je werk mee te maken hebt of gaat krijgen. Werken met mensen met dementie vraagt om specifieke handvatten en uitgebreide kennis van de ziekte. Op deze manier kun je kwaliteit van leven bieden aan iemand met dementie en diens familie. Samen met zorgorganisatie King Arthur Groep zijn wij van mening dat in reguliere mbo opleidingen te weinig aandacht is voor dit ziektebeeld en welke gevolgen dit heeft voor de praktijk. Daarom hebben wij samen met hen een unieke en landelijk erkende mbo opleiding ontwikkeld die je in staat stelt kwalitatieve zorg te leveren aan deze doelgroep. Meer weten? Lees dan verder! 

 

Inhoud van de opleiding

Tijdens deze 1 jarige opleiding begeleider specifieke doelgroepen (crebo 25780) heb je 40 dagen lesdagen. Tijdens deze lesdagen leren we je van alles over dementie en hoe je om moet gaan met iemand met deze ziekte. Ook leren we hoe je samenwerkt met het netwerk, hoe je iemand wast of medicijnen deelt wanneer er sprake is van dementie. Uiteraard leren we je ook hoe je moet rapporteren, een zorgplan opstelt of een M.D.O. voert. Daarnaast hebben we ook aandacht voor andere ziektebeelden, doelgroepen en voorkomende werkzaamheden die je als begeleider specifieke doelgroepen uitvoert bij een andere doelgroep. Op deze manier zorgen wij voor een goede balans tussen het onderwerp dementie en de breedte van het vak als begeleider maatschappelijke zorg. Je kan dus na de afronding van je opleiding werken met mensen met dementie maar ook in een andere setting. Je krijgt dus veel breed toepasbare kennis aangeboden door vakdocenten van de Zorg & Werk Academy en trainers en instructeurs uit de praktijk.

Meer weten of je inschrijven?

Neem contact op

Zorg & Werk Academy

0318 693 106
academy@zorgenwerk.nl

Adres

Galvanistraat 1
6716 AE, Ede

KvK: 69168695

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren