Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

De opleiding Persoonlijk Begeleider op MBO niveau 4 heeft twee uitstroom-mogelijkheden:

 1. Specifieke doelgroepen
 2. Gehandicaptenzorg (met Verpleegtechnische vaardigheden) 

Tijdens de opleiding Persoonlijk Begeleider leer je onder andere hoe je mensen met psychische of gezinsproblemen benadert. Je ondekt welke aanpak het beste werkt en bent voorbereid op het omgaan met onverwachte situaties. Je leert feedback te geven en ontvangen en om professioneel te communiceren.

Start opleidingen

De opleiding Persoonlijk Begeleider (MBO-4) duurt gemiddeld 12 maanden en kent meerdere startmomenten per jaar. Er is wekelijks les op een vaste dag volgens een terugkerend patroon waarbij gebruik gemaakt wordt van een duidelijke studiewijzer. Op deze manier is het voor de student inzichtelijk welke onderwerpen op welke lesdag behandelt zullen (gaan) worden en hoe men zich hierop kan voorbereiden. 

Een vaste groepsdocent is naast docent ook het aanspreekpunt voor de student voor het stellen van vragen of het bespreken van de studievoortgang. Naast de groepsdocent verzorgen andere vakdocenten, instructeurs en trainers het onderwijs zodat aansluiting met de praktijk geborgd is.

Naast het theoretisch onderwijs is de student, afhankelijk van de gekozen leerweg, gemiddeld ongeveer 20 tot 24 uur per week actief in het (toekomstig) werkveld. Dit kan zijn door middel van het lopen van stage of het reeds werkzaam zijn via een werken-leren constructie. Uiteraard ontvangt de student ook de noodzakelijke begeleiding op ‘de werkvloer’, directe werkbegeleiding door de collega’s op de werkplek en begeleiding vanuit de Zorg & Werk Academy B.V. door de BPV coördinator en/of de groepsdocent.

IPV start opleiding: Kenmerken voor de opleiding Persoonlijk Begeleider zijn:

 • Uitstroomrichting Specifieke Doelgroepen
 • Uitstroomrichting Gehandicaptenzorg
 • Erkende opleiding met diploma
 • Duur: 40 lesweken
 • Totaal aantal begeleide stage uren: 736 uu
 • Kiezen uit keuzedelen NAH, Zorg en Technologie,  Wijkgericht werken, Ervaringsdeskundigheid en ondernemend gedrag
 • Klassen met maximaal 15 deelnemers
 • Mogelijkheid om door te stromen naar Social Works (HBO)
 • Meerdere startmomenten per jaar

Meer weten of je inschrijven?

Neem contact op

Zorg & Werk Academy

0318 693 106
academy@zorgenwerk.nl

Adres

Galvanistraat 1
6716 AE, Ede

KvK: 69168695

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren