Verzorgende individuele gezondheidszorg

.
 
Bieden van zorg
en ondersteuning
 
verpleegtechnische
handelingen
 
Werkend als
beginnend beroepsbeoefenaar
Inschrijven

Persoonlijk begeleider
niveau 4

 
Organisatie- en
professiegebonden taken
 
Planmatig
werken
 
Ondersteuning en
activerende begeleiding
Inschrijven

Direct contact

Heeft u een vraag of bericht voor ons? Vul dan het onderstaande formulier in.
Bel mij
Maak een afspraak
Stuur de brochure

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding Verzorgende-IG (IG staat voor: Individuele Gezondheidszorg) leer je hoe je zelfstandig en volgens een werkplan zorg verleent aan cliënten.
 
De persoonlijke verzorging - zoals het helpen met wassen, eten en aankleden – is een belangrijk onderdeel. Ook leer je veranderingen in de (gezondheids)situatie van de cliënt te signaleren en de zelfredzaamheid te stimuleren. Daarnaast leer je als beginnend beroepsbeoefenaar verpleegtechnische handelingen op de juiste wijze uit te voeren.

Lesdagen

De lesdagen verschillen per startdatum, maar vinden altijd op één vaste dag in de week plaats. Er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de reguliere schoolvakanties.
 

Duur

De opleiding duurt 12 maanden.

Locatie

De lessen van de opleiding Verzorgende IG vinden plaats op de hoofdvestiging van de Zorg & Werk Academy B.V. te Ede of op locaties in Amersfoort of Apeldoorn
 

Stage

De beroepspraktijkvorming ofwel stage is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Daarin pas je de theoretische kennis toe in de praktijk en doe je tegelijkertijd werkervaring op. De locatie van jouw stagebedrijf is afhankelijk van jouw keuze. We vragen je actief op zoek te gaan naar het stagebedrijf van jouw voorkeur en zullen je hierbij ondersteunen.

Intake

Zodra je je hebt aangemeld voor de VIG-opleiding, plannen we een intake-gesprek (inclusief AMN-toets) in.Tijdens dit gesprek bepalen we gezamenlijk of deze opleiding de juiste is voor jou. Een diploma Helpende (MBO niveau 2) is een pré.

Diploma

Na een succesvolle afronding van de VIG-opleiding vertrek je met een CREBO-erkend diploma op zak.

Beroepsperspectief

Er is volop werk als verzorgende-IG, want de komende jaren wordt er namelijk een tekort aan verzorgende-IG verwacht in Nederland. De zorg heeft jou dus nodig! Met je diploma van de opleiding Verzorgende-IG op zak kun je aan de slag in allerlei beroepspraktijken en zorgsituaties. In dit beroep zijn er mensen met verschillende zorgvragen, zoals verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, dementie en/of chronisch ziekte.

Kosten en meer informatie

Neem voor informatie over de kosten van de opleiding of andere zaken contact op via academy@zorgenwerk.nl, via 0318 693 106 of via het contactformulier op de website.