Verzorgende individuele gezondheidszorg

.
 
Bieden van zorg
en ondersteuning
 
verpleegtechnische
handelingen
 
Werkend als
beginnend beroepsbeoefenaar
Inschrijven

Persoonlijk begeleider
niveau 4

 
Organisatie- en
professiegebonden taken
 
Planmatig
werken
 
Ondersteuning en
activerende begeleiding
Inschrijven

Direct contact

Heeft u een vraag of bericht voor ons? Vul dan het onderstaande formulier in.
Bel mij
Maak een afspraak
Stuur de brochure

Inhoud van de opleiding

De opleiding Persoonlijk Begeleider op MBO niveau 4 heeft twee uitstroom-mogelijkheden:
  1. Specifieke doelgroepen
  2. Gehandicaptenzorg (met Verpleegtechnische vaardigheden)
Tijdens de opleiding leer je onder andere hoe je mensen met psychische of gezinsproblemen benadert. Je ontdekt welke aanpak het beste werkt en bent voorbereid op het omgaan met onverwachte situaties. Je leert feedback te geven/ontvangen en professioneel te communiceren.

Lesdagen

De lesdagen verschillen per startdatum, maar vinden altijd op één vaste dag in de week plaats. Er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de reguliere schoolvakanties.
 
 

Duur

De opleiding duurt 12 maanden.

Locatie

De lessen van de opleiding Persoonlijk Begeleider vinden plaats op de hoofdvestiging van de Zorg & Werk Academy B.V. te Ede of op onze locatie in Amersfoort of Apeldoorn.

Stage

De beroepspraktijkvorming ofwel stage is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Daarin pas je de theoretische kennis toe in de praktijk en doe je tegelijkertijd werkervaring op. De locatie van jouw stagebedrijf is afhankelijk van jouw keuze. We vragen je actief op zoek te gaan naar het stagebedrijf van jouw voorkeur en zullen je hierbij ondersteunen.

Intake

Zodra je je hebt aangemeld voor de PB-opleiding, plannen we een intake-gesprek (inclusief AMN-toets) in.
Tijdens dit gesprek bepalen we gezamenlijk of deze opleiding de juiste is voor jou. Ervaring met of een diploma binnen de maatschappelijke zorg is een pré.

Diploma

Na een succesvolle afronding van de PB-opleiding vertrek je met een CREBO-erkend diploma op zak.

Beroepsperspectief

Nadat je je diploma hebt gehaald, kun je veel kanten op. Veel mensen kiezen voor een baan in de maatschappelijke zorg. Je werkt dan bijvoorbeeld met dak- en thuislozen, verslaafden of vrouwen (en kinderen) die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Maar ook in een psychiatrische kliniek, een asielzoekerscentrum of in een gevangenis kun je aan de slag. Bijvoorbeeld als persoonlijk begeleider, groepsleider of werk- of trajectbegeleider.
 
Als je hierna nog verder wilt studeren kun je doorgaan met de HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijk Werk & Dienstverlening.

Kosten en meer informatie

Neem voor informatie over de kosten van de opleiding of andere zaken contact op via academy@zorgenwerk.nl, via 0318 693 106 of via het contactformulier op de website.