Start opleidingen

Opleiding
Verzorgende IG niv.3


Locatie Ede:

Dinsdag 19 februari 2019 (enkele plekken beschikbaar)

Vrijdag 12 april 2019 (inschrijving geopend)

Oktober 2019 (inschrijving geopend)

December 2019 (inschrijving geopend)
 

Locatie Amersfoort:

Maandag 28 januari 2019 (enkele plekken beschikbaar)

Donderdag 12 september 2019 (inschrijving geopend)

 

Locatie Apeldoorn:

Donderdag 21 maart 2019 (enkele plekken beschikbaar)

Dinsdag 24 september 2019 (inschrijving geopend)

 
 
Aanmelden
Opleiding
Persoonlijk Begeleider niv. 4
 

Locatie Ede:

Donderdag 21 februari 2019 (enkele plekken beschikbaar)

Woensdag 8 mei 2019 (inschrijving geopend)

Oktober 2019 (inschrijving geopend)
 

 

Aanmelden
Bijscholingen en trainingen 
Meer informatie
Aanmelden

Direct contact

Heeft u een vraag of bericht voor ons? Vul dan het onderstaande formulier in.
Bel mij
Maak een afspraak
Stuur de brochure

Opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg

Tijdens de opleiding Verzorgende-IG (IG staat voor: Individuele Gezondheidszorg) leer je hoe je zelfstandig en volgens een werkplan zorg verleent aan cliënten.
 
De persoonlijke verzorging - zoals het helpen met wassen, eten en aankleden – is een belangrijk onderdeel. Ook leer je veranderingen in de (gezondheids)situatie van de cliënt te signaleren en de zelfredzaamheid te stimuleren. Daarnaast leer je als beginnend beroepsbeoefenaar verpleegtechnische handelingen op de juiste wijze uit te voeren.
 
Enige kerntaken die in de opleiding aan bod komen zijn:
  • Bieden van zorg en ondersteuning op basis van het zorgdossier, bijvoorbeeld; Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg en het begeleiden van zorgvragers. 
  • Uitvoeren van verpleegtechnische handelingen, bijvoorbeeld; Verlenen van spoedeisende zorg en bewaken van vitale functies. 
  • Werkend als beginnend beroepsbeoefenaar, bijvoorbeeld; Bevorderen en bewaken van de kwaliteitszorg en het geven van (werk)begeleiding.

De beroepspraktijkvorming is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Daarin pas je de theoretische kennis toe in de praktijk en doe je tegelijkertijd werkervaring op.
De duur van de opleiding is 12 maanden, na het behalen van het diploma Helpende.
 
Beroepsperspectief: Waar werk je en wat doe je?
 
Er is volop werk als verzorgende-IG, want de komende jaren wordt er namelijk een tekort aan verzorgende-IG verwacht in Nederland. Van de groep die net is gediplomeerd heeft iedereen al tijdens zijn/haar opleiding werk gevonden al dan niet met onze hulp en bemiddeling. De zorg heeft jou dus nodig! Met je diploma van de opleiding Verzorgende-IG op zak kun je aan de slag in allerlei beroepspraktijken en zorgsituaties. Je kunt in dit beroep veel kanten op omdat je met mensen met verschillende zorgvragen te maken hebt. Zoals mensen met verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, dementerende ouderen en/of chronisch zieken. Je kunt dan ook werk vinden in verschillende branches, zoals:
 
  • Verzorg- en Verpleeghuizen 
  • Thuiszorg 
  • Gehandicaptenzorg

Binnen het beroep verzorgende-IG kun je ook doorgroeien tot teamleider. Daar is wel een aanvullende opleiding voor nodig.
Wil je meer verpleegtechnische vaardigheden op je nemen en lijkt het beroep verpleegkundige je wel wat? Dan kun je doorstromen naar de Mbo-opleiding Verpleegkundige, niveau 4.
 
Neem contact op via academy@zorgenwerk.nl of via 0318 693 106 voor meer informatie.